Bănci și Asigurări

Agras are un nou presedinte

15.12.2004, 00:00 30



Costel Eremia a fost numit, la sfarsitul saptamanii trecute, in postul de director general si presedinte al consiliului de administratie de la Agras - Grupul Wiener Stadtische, dupa ce Maura Klassek s-a retras din aceste functii, invocand motive personale, legate de sanatate.



Anterior, Eremia a fost director general adjunct si vicepresedinte al societatii de asigurari specializate in produse destinate sectorului agricol.



Totodata, actionarii i-au numit pe Dan Odobescu si Hannes Fahruberger in functia de membru in consiliul de administratie. Odobescu este directorul general al Unita Bucuresti, o alta societate controlata de grupul austriac Wiener Stadtische.



Maura Klassek a infiintat, in anul 1992, alaturi de alti actionari, societatea Agras, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata asigurarilor agricole.



Agras a raportat, la finele primelor noua luni, o pierdere de 28,2 miliarde lei si a inregistrat polite subscrise in valoare de 266 miliarde lei, in crestere cu peste 38% fata de perioada similara a anului 2003.



In acelasi timp, societatea a platit daune, in sume brute, in valoare de 109,73 miliarde lei, cu 38,9% mai mari decat in perioada ianuarie-septembrie 2003.



Agras are un capital social de 89,12 miliarde lei, principalii actionari fiind Unita, controlata de Wiener Stadtische, care detine 68,74% din actiuni, si Raiffeisen Bank Romania, cu un pachet de 12,98%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO