Bănci și Asigurări

Alin Becheanu, ING Bank România: În mod tradiţional în lunile noiembrie-decembrie atacurile din zona de fraudă online cresc exponenţial. În unele cazuri s-au dublat, chiar triplat comparativ cu lunile precedente ale aceluiaşi an la nivelul sistemului bancar

Alin Becheanu, ING Bank România: În mod tradiţional...

Autor: Mircea Nica

14.12.2023, 16:20 116

Numărul de atacuri cibernetice a crescut la nivel global, ca urmare a creşterii digitalizării Oamenii petrec mai mult timp online, fac cumpărături online, lucrează de acasă, iar aceste tendinţe au atras atenţia fraudatorilor pentru noi tipuri de fraude Pe dark web, partea ascunsă a internetului, un card de credit poate costa 25 de dolari, un profil de social media un dolar, în timp ce datele bancare pot costa 1.000 de dolari, iar un paşaport 1.500 de dolari, susţine George Drăguşin, presales manager, Provision.

Atacurile din zona de fraudă online cresc exponenţial în lunile noiembrie-decembrie, din cauza unei activităţi mai mari pe zona online, cu prilejul Black Friday şi al sărbătorilor de iarnă, iar în unele cazuri atacurile s-au dublat, chiar triplat comparativ cu lunile precedente, susţine Alin Be­cheanu, head of fraud monitoring and prevention la ING Bank România.

„De obicei, în mod tradiţional în lunile noiembrie-decembrie, perioada în care utilizatorii fac mai multe cumpărături online decât de obicei, cu prilejul Black Friday, al sărbătorilor de iarna şi profitând totodată de redu­cerile şi promoţiile de sezon, cresc exponenţial atacurile din zona de fraudă online. În unele cazuri s-au dublat sau chiar s-au triplat com­pa­rativ cu lunile precedente ale aceluiaşi an, la nivelul sistemului bancar. Anticipăm o creştere similară, dar nu putem prevedea un procent exact”, a declarat Alin Becheanu pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO