Bănci și Asigurări

Allianz: prime subscrise cu 6% mai mari în T1, dar profit la jumătate

Allianz: prime subscrise cu 6% mai mari în T1, dar...

Autor: Ciprian Botea

16.05.2013, 09:33 181
Asigurătorul german Allianz a raportat în perioada ianuarie-martie prime cu o valoare cumulată de 55 mil. euro, cu 6% peste nivelul înregistrat în primele trei luni din 2012, dar profitul operaţional s-a înjumătăţit la un milion de euro din cauza creşterii cheltuielilor operaţionale.
 
Cheltuielile au crescut până la aproape 30% din primele câştigate (primele aferente obligaţiilor asumate în perioada de raportare) de la un nivel de 23% în primul trimestru din 2012. Compania a raportat prime câştigate de 36 mil. euro în primele trei luni, similar cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Allianz a reuşit totuşi să reducă cu peste şapte puncte procentuale rata daunei (ponderea des­păgubirilor plătite în venituri), până la 72%. Rata combinată (unul dintre cei mai importanţi indicatori de performanţă din asigurări, care arată raportul dintre cheltuielile cu daunele plus cele opera­ţio­nale şi venituri) a scăzut uşor, până la 101,5%.
 
Asigurătorul – care controlează pe piaţa locală compania Allianz-Ţiriac, al treilea jucător din asigurările generale – a subscris prime de 49 mil. euro pe segmentul asigurărilor generale, în creştere de la 47 mil. euro anul trecut.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO