Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac a numit un project manager pe asigurari de sanatate

Allianz-Tiriac a numit un project manager pe asigurari de sanatate

Cristian Sas, 31 de ani, trebuie sa dezvolte businessul de asigurari de sanatate al Allianz-Tiriac

08.12.2008, 16:07 81

Allianz-Tiriac, liderul pietei asigurarilor, a numit recent un project manager pe asigurari de sanatate, deoarece intentioneaza sa se dezvolte puternic pe acest segment.

Asiguratorul l-a recrutat pe Cristian Sas, fostul director general al retelei de clinici private Polisano, in varsta de 31 de ani.
"Venirea lui Cristian Sas reprezinta un pas catre consolidarea echipei responsabile de dezvoltarea portofoliului de asigurari private de sanatate, o linie de business lansata cu trei ani in urma, care demonstreaza un potential ridicat pentru perioada urmatoare", au declarat oficialii companiei.
Sas a ocupat pozitia de director general al clinicilor Polisano, cu afaceri de 5,5 milioane de euro anul trecut, din 2006 pana luna trecuta, iar inainte de aceasta a fost timp de cinci ani directorul de dezvoltare al retelei de clinici Centrul Medical Unirea.
La Allianz-Tiriac Sas se va ocupa de cresterea afacerilor companiei pe segmentul asigurarilor private de sanatate, un business inca putin dezvoltat in Romania, dar cu un potential semnificativ.
"In acest moment, compania noastra ofera trei produse de asigurare privata de sanatate si cu siguranta avem in vedere noutati pentru perioada urmatoare. Dorim sa consolidam si sa extindem reteaua de clinici cu care colaboram, atat in Bucuresti, cat si in intreaga tara, prin incheierea de colaborari cu furnizori de servicii medicale de top. In Romania, piata asigurarilor de sanatate nu este inca suficient de dezvoltata nici ca volum, nici din perspectiva unor jucatori dominanti, din punctul nostru de vedere aceasta reprezentand o oportunitate", au adaugat reprezentantii Allianz-Tiriac.
In asigurari de sanatate mai activeaza companiile Interamerican, Aviva, Signal Iduna, Astra sau AIG Life. Acest segment de piata s-a dezvoltat lent, fiind estimat la circa 14.000 de clienti.
In prezent, piata asigurarilor private de sanatate este in asteptarea pachetului de servicii medicale de baza, care va arata clar ce servicii acopera statul si pentru ce servicii romanii trebuie sa plateasca. Cu acest pachet companiile vor putea dezvolta produse mai usor, in completarea celor oferite de stat.
Ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat saptamana trecuta ca ar putea lansa pachetul de baza in scurt timp. El a mai facut insa astfel de declaratii in trecut, la fel ca alti ministri cu acest portofoliu, iar pachetul de baza nu a mai fost lansat.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO