Bănci și Asigurări

Alpha Bank continuă să finanţeze achiziţia de locuinţe prin programul Noua Casă: dobânda, 7,97%, formată din marja fixă de 2% +IRCC; avansul minim, 5% pentru locuinţele de până la 70.000 de euro

Alpha Bank continuă să finanţeze achiziţia de...

Autor: Cristina Bellu

04.03.2024, 11:13 165

Alpha Bank România anunţă că va continua să acorde şi anul acesta credite imobiliare prin intermediul programului de facilitare a achiziţiei de locuinţe Noua Casă şi oferă în acest sens creditul “Alpha Housing Noua Casă” cu o dobândă de 2% plus IRCC, indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor, şi comision zero pentru analiza dosarului.

Având în vedere nivelul 5,97% al IRCC, aplicabil pentru T1/2024, dobânda la ipotecarele Noua Casă oferite de Alpha Bank ar fi de 7,97%.

În acest an, comisionul de administrare a garanţiei acordate de stat prin FNGCIMM, a fost redus la 0,15%, faţă de 0,30% (în 2022 şi 2023), contribuind astfel la îmbunătăţirea condiţiilor generale ale programului.

Potrivit oficialilor băncii, creditele Noua Casă prevăd un avans minim de 5% pentru locuinţele cu preţuri de până la 70.000 de euro şi 15% pentru locuinţe cu preţuri cuprinse între 70.001 şi 140.000 de euro.

"Implicarea băncii în programul Noua Casă vine firesc pentru a concura soluţii de finanţare pentru un public specific aflat la început de drum - şi anume tinerii", spune Maria Bogodai, Directorul Segmentului Persoane Fizice Alpha Bank România.

Potrivit acesteia, Alpha Bank Romania oferă produse ipotecare, inclusiv opţiuni cu dobânzi fixe pentru primii cinci ani sau cu dobânzi variabile în lei sau euro, care răspund diverselor nevoi de locuire, fie că este vorba de achiziţionarea sau construirea unei locuinţe.

În plus, banca oferă soluţii dedicate clienţilor care se orientează spre locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, prin intermediul creditului „Alpha Green”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO