Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania îşi adaugă în portofoliu serviciul de plăţi instant administrat de Transfond prin care clienţii pot primi sau trimite bani în cateva secunde

Alpha Bank Romania îşi adaugă în portofoliu serviciul...

Autor: Cristina Bellu

13.11.2023, 10:40 276

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, lansează plăţile instant, prin care clienţii, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, pot primi sau trimite prin online banking, în doar câteva secunde, bani către aproape toţi partenerii din România.

“Într-o lume în care oamenii se aşteaptă ca totul să se întâmple aici şi acum, a mesajelor şi răspunsurilor instant, şi banii trebuie să circule în timp real, oricând, la orice oră – de luni până duminică şi în timpul sărbătorilor”, spune Florin Brănici, Director Digital Banking şi Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plăti instant pentru achiziţia de bunuri şi servicii, de a face plăţi instant către apropiaţi, furnizori sau alţi destinatari.

Businessurile de orice mărime pot face plăţi rapide către furnizori, parteneri sau angajaţi, serviciul de plăţi instant oferind o mai bună gestionare a lichidităţii, fluiditate financiară şi eficienţă operaţională.

De menţionat că noua schemă de plăţi pusă la dispoziţie de Transfond se aplică pentru tranzacţiile mai mici de 50.000 de lei.

“Urăm bun venit colegilor de la Alpha Bank România în familia băncilor care oferă Plăţi Instant şi ne bucurăm să constatăm că circa 75% din piaţa plăţilor interbancare de retail, fără card, devine astfel activă în plăţile în timp real, cont-la-cont, în regim 24/7/365”, adaugă Răzvan Faer, Şef Departament Dezvoltare Transfond.

Transfond este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare de retail. Compania îşi propune să fie principalul partener al comunităţii financiar-bancare din România în domeniul plăţilor (atât în moneda locală cât şi în euro, naţional şi transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare plăţilor interbancare, exploatând la maximum infrastructura şi know-how-ul de care dispune.

Acţionarul principal al Transfond este Banca Naţională a României, iar restul acţionariatului este reprezentat de 18 bănci comerciale active în piaţa românească.

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO