Bănci și Asigurări

Andrei Mocanu, Kredyt Inkaso: Ne aşteptăm la câteva vânzări de pachete de credite neperformante mari în 2017

Andrei Mocanu, Kredyt Inkaso: Ne aşteptăm la câteva...

Autor: Anelis Baciu

14.12.2016, 00:07 668

Curăţarea portofoliilor băncilor va continua şi pe parcursul anului viitor, când sunt aşteptate câteva tranzacţii cu portofolii de NPL-uri (non-performing loans) semnificative, în special pe segmentul creditelor pentru companii, apreciază Andrei Mocanu, director general al companiei poloneze Kredyt Inkaso, care are în administrare un portofoliu de creanţe de peste 1 miliard de euro.

„Cred că în 2017 se va menţine volumul de NPL-uri vândute, credite corporate. Pe de altă parte, volumul NPL-urilor din retail va fi din ce în ce mai redus, având în vedere rata scăzută a şomajului şi rezolvarea problemei cu creditele în franci eleveţieni. În 2017 aşteptăm câteve tranzacţii cu portofolii semnificative, având în vedere consolidarea pieţei bancare, prin exitul câtorva bănci regionale“, explică Andrei Mocanu.

Deşi piaţa tranzacţiilor a intrat pe un trend descendent începând cu acest an, valoarea portofoliilor totale vândute fiind mai redusă în comparaţie cu anii anteriori, în special pe nişa creditelor acordate persoanelor fizice, Andrei Mocanu se aşteapta ca în 2018 piaţa să reia creşterea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO