Nu a apucat să răsufle uşurată câteva săptămâni, că un nou scandal ajunge din urmă Deutsche Bank: Creditorul german a fost amendat cu 630 mil. dolari pentru că ar fi mutat ilegal miliarde de dolari pentru bogaţii ruşi

31 ian 2017 Autor: Ştefan Stan

Deutsche Bank a fost amendată cu 629 de milioane de dolari de autorităţile din Marea Britanie pentru că ar fi ajutat bogaţii ruşi să mute aproximativ 10 miliarde de dolari din ţară folosind tranzacţii care cel mai probabil mascau infracţiuni financiare, scrie Bloomberg.

Autoritatea de conduită financiară din Marea Britanie a emis o amendă de 163 de milioane de lire marţi, la câteva ore după ce departamentul de servicii financiare din New York a amendat banca cu 425 mil. dolari pentru tranzacţii ”în oglindă”.

Un proces penal este în curs în Statele Unite legat de aceste tranzacţii, prin care s-au convertit rublele în dolari şi s-au transferat fonduri către Rusia.  

Aceste amenzi vin la numai câteva săptămâni după ce Deutsche Bank a ajuns la un acord cu autorităţile pentru a plăti 7,2 miliarde de dolari, în urma unei investigaţii legate de acordarea de credite ipotecare în perioada de criză.

Din aprilie 2012 până în octombrie 2014, tranzacţii ”în oglindă” erau folosite de clienţii Deutsche Bank pentru a transfera bani – peste 6 miliarde de dolari – din Rusia, prin filiala din Marea Britanie a creditorului german. Banii erau trimişi către destinaţii precum Cipru, Estonia sau Letonia. 

 
Cuvinte cheie:
amenda
, deutsche bank
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide