Bănci și Asigurări

Ardaf a pierdut 16 mil. euro la noua luni

17.11.2009, 23:05 19

Ardaf, companie de asigurari controlata de grupul italianGenerali, a subscris in primele noua luni prime brute de aproape245 mil. lei (58,5 mil. euro), in scadere cu 13% comparativ cuaceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pierderile companieis-au adancit, ajungand la 69,8 mil. lei (circa 16,7 mil. euro),potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Primele din asigurari generale au cumulat 245,3 mil. lei, cucirca 40 mil. lei sub nivelul consemnat in intervalulianuarie-septembrie 2008, in timp ce subscrierile pe segmentulasigurarilor de viata au fost negative, situandu-se la aproape 354mii de lei. Soldul negativ provine din transferarea portofoliluluide asigurari de viata catre Generali Asigurari. Contactati de ZF,reprezentantii Ardaf nu au comentat rezultatele transmise BVB panala inchiderea editiei.

Asigurarile auto domina portofoliul Ardaf, subscrierile pe acestsegment reprezentand circa 77% din total. Pe segmentul asigurarilorde raspundere civila auto (RCA), compania a subscris prime brute invaloare de 138,8 mil. lei, in scadere cu 27% comparativ cu primelenou luni din 2008. In acelasi timp, subscrierile de polite CASCOpentru vehicule au urcat cu 18,7%.

Asigurarile de incendiu si calamitati (property) au ocupatpozitia a treia in totalul subscrierilor din asigurari generale,aducand companiei venituri de 11,3 mil. lei, nivel similar cu celconsemnat in primele noua luni din 2008.

Ardaf a inregistrat rezultate pozitive pe segmentul asigurarilorde raspundere civila generala, unde subscrierile au urcat cu 33%,pana la 4,48 mil. lei (circa 1,1 mil. euro). Si pe sectorulasigurarilor de credite, compania a inregistrat o crestere aafacerilor cu circa o treime comparativ cu primele noua luni din2008. Ardaf a incheiat primele noua luni cu afaceri de 225 mii delei pe segmentul asigurarilor de bunuri aflate in tranzit, lajumatate fata de aceeasi perioada din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO