Bănci și Asigurări

ASF şi asigurătorii aduc din nou în discuţie introducerea unei franşize pentru poliţele obligatorii de locuinţe

ASF şi asigurătorii aduc din nou în discuţie...

Autor: Anelis Baciu

12.10.2016, 00:02 273
Asigurătorii şi reprezentanţii Auto­rită­ţii de Supraveghere Financiară (ASF) au formulat în cadrul unui grup de lucru o serie de propuneri pentru modificarea legislaţiei asigurărilor obligatorii pentru locuinţe, prin­cipala propunere fiind introducerea unei franşize în cazul riscului de cutremur.

Introducerea unei franşize din suma asi­gu­rată presupune o obligaţie de plată şi din par­tea asiguratului, nu doar din partea com­pa­niei de asigurări. Ideea introducerii unei franşize a mai fost vehiculată de ASF şi în trecut şi este motivată de faptul că în cazul unui cutremur pagubele pe care asigurătorii ar trebui să le suporte ar fi însemnate, iar ta­riful actual al poliţei PAD este destul de scă­zut. În prezent, tariful unei asigurări obli­gatorii pentru locuinţe este de 10 euro, res­pectiv 20 de euro pe an, în funcţie de mate­rialul din care este construită locuinţa. Poliţa asi­gură riscul de cutremur, inundaţii şi alu­necări de teren din cauze naturale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO