Bănci și Asigurări

ASF sprijină preluarea City Insurance de către un investitor privat străin

ASF sprijină preluarea City Insurance de către un...

Autor: Corina Zamfir

23.03.2017, 18:14 588

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va  sprijini preluarea Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance de către  Dr. Max Roessler, investitor privat elveţian, şi va coopera atât cu compania, cât şi cu investitorul pentru restabilirea indicatorilor financiari de capitalizare, solvabilitate şi lichiditate ai societăţii de asigurare, se arată într-un comunicat al ASF.

“Avem convingerea că această investiţie va completa tabloul solid al asigurătorilor din România spre beneficiul consumatorilor români”, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

City Insurance este o companie ce deţine o cotă de piaţă de circa 9%, cu un portofoliu solid, mai ales în ceea ce priveşte poliţele auto obligatorii şi care se poate dovedi o investiţie foarte bună pentru următorii ani.

Cu o carieră bancară şi investiţională impresionantă, Dr. Max Roessler deţine un portofoliu substanţial de active în mai multe societăţi elveţiene. Este acţionar principal în compania de construcţii Implenia, deţine participaţii importante în compania de maşini unelte Starrang Group, ca şi în companii de servicii financiare, inclusiv în societăţi de asigurare înregistrate în Europa.

A deţinut/deţine diferite poziţii de management în diferite companii (ex. Rossaco Consulting AG, Global Care AG, Marowag AG, Parmino Holding AG, SunVesta Holding AG, Dominick Company AG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO