Bănci și Asigurări

Asigurari Global isi va relua activitatea

06.10.2005, 18:46 27

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a revocat decizia de retragere a autorizatiei de functionare a societatii Asigurari Global. In urma unei analize a situatiei asiguratorului, CSA a ajuns la concluzia ca societatea dispune de activele necesare pentru acoperirea rezervelor si are un coeficient de lichiditate in conformitate cu legislatia in vigoare.

La inceputul lunii iulie a acestui an, Comisia a retras autorizatia de functionare a societatii. CSA a suspendat activitatea Global in luna martie a anului trecut, din cauza ca societatea nu a vandut nici o polita de asigurare de la mijlocul lui 2003.

Pentru a-si relua activitatea, Global trebuie sa prezinte Comisiei in maximum o luna un plan de redresare financiara. Masurile stabilite de CSA vizeaza, in primul rand, majorarea capitalului social al societatii, de la 1,5 milioane de lei (circa 420.000 de euro), cat este in prezent, pana la 5 milioane de lei (1,4 milioane de euro), cat stabileste o norma emisa de CSA cu privire la capitalul minim al asiguratorilor. De asemenea, societatea nu va avea voie, pana la imbunatatirea situatiei financiare, sa subscrie riscuri majore (cum ar fi cele de catastrofa). Reprezentantii societatii nu au putut fi contactati.

In 2002, Asigurari Global a subscris prime brute in suma de 2,94 milioane de lei (peste 920.000 de euro). In raportul CSA nu exista date cu privire la activitatea companiei in 2003. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO