Bănci și Asigurări

Asigurătorii controlaţi de străini şi-au redus cu o treime expunerea pe RCA în criză de teama pierderilor

Asigurătorii controlaţi de străini şi-au redus cu o treime expunerea pe RCA în criză de teama pierderilor

Autor: Anelis Baciu

04.11.2012, 17:50 532

Cele mai mari şase companii din piaţa asigurărilor generale controlate de grupuri puternice din Europa şi-au redus cu o treime în ultimii patru ani cota de piaţă pe segmentul poliţelor de răs­pun­dere civilă auto (RCA) din cauza pierderilor generate de acest segment de asigurări şi în condiţiile în care companiile-mamă nu mai sunt dispuse să susţină cu capital pierderile subsidiarelor locale.

Omniasig, Allianz-Ţiriac, Groupama, Asirom, Generali şi Uniqa Asigurări au subscris în perioada ianuarie-iunie prime cu o valoare cumulată de 583 milioane de lei (133 mil. euro), ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de aproximativ 50%. Spre comparaţie, la finalul anului 2008 cota de piaţă cumulată a acestora era de 80%. Asigurările auto obligatorii reprezintă unul dintre segmentele care generează cele mai multe pierderi asigurătorilor având în vedere că în ultimii ani tarifele acestor poliţe au scăzut, în timp ce dauna medie a crescut constant.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO