Bănci și Asigurări

Asitrans a subscris prime de 20 mil. euro in noua luni

08.11.2007, 19:55 16

Asitrans Asigurari a subscris in primele noua luni prime brute de 66,6 milioane de lei (ceva mai mult de 20 de milioane de euro), cu 34% in lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Asiguratorul a inregistrat insa o crestere rapida, cu 89%, a despagubirilor brute platite, valoarea totala urcand la 27 de milioane de lei (8,1 mil. euro). Reprezentantii companiei afirma ca aceasta crestere a fost determinata de onorarea rapida a obligatiilor de plata rezultate din dosarele de dauna. In aceste conditii, Asitrans a operat la limita profitabilitatii, obtinand in primele noua luni un castig de 110.000 de lei (33.000 de euro). Asitrans a vandut 36% dintre prime prin intermediul brokerilor. Compania si-a dublat capitalul social, care a ajuns la 24,2 milioane de lei in septembrie.
Asitrans a fost preluata recent de grupul bulgar Eurohold si isi va schimba denumirea in EuroIns, decizia urmand sa fie discutata in cadrul unei adunari generale a actionarilor, care va avea loc la sfarsitul acestei luni.
EuroIns este numele societatii de asigurare a grupului bulgar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO