Bănci și Asigurări

Astra rastoarna clasamentul asigurarilor si urca pe locul 1

Astra rastoarna clasamentul asigurarilor si urca pe locul 1
11.05.2010, 23:06 88

Primul trimestru din acest an a adus o rasturnare aclasamentului pietei asigurarilor: Astra, compania omului deafaceri Dan Adamescu, a urcat pe primul loc, dupa ce anul trecut afost pe locul patru.

Compania lui Adamescu a inregistrat prime brute subscrise de 330mil. lei (80 mil. euro) in primele trei luni, in timp ce liderulpietei de anul trecut, Allianz-Tiriac, a inregistrat subscrieri de274 mil. lei.

Pentru a castiga cota de piata, Astra a apasat puternic pedalaasigurarilor RCA (raspundere civila auto obligatorie), ceea ce i-aadus o crestere de 66%, in timp ce ceilalti asiguratori din topcinci au inregistrat scaderi chiar si de 30%.

Primul trimestru al anului nu este insa intotdeaunareprezentativ: in primele trei luni din 2009 si Omniasig a fostlider al pietei, devansand Allianz-Tiriac, dar pana la sfarsitulanului a coborat inapoi pe locul doi.

Astra a crescut pe RCA deoarece a redus preturile pe anumitesegmente de clienti, chiar daca RCA s-a dovedit a fi o linie debusiness neprofitabila. "Incasarile noastre au fost impulsionate deRCA, ne-am pozitionat pe anumite segmente de piata, in special pepersoane fizice, cu preturi convenabile, dar nu cele mai mici dinpiata", afirma Radu Mustatea, directorul general al Astra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO