Bănci și Asigurări

Avertisment dur de la Bank of America: SUA a intrat în cea mai gravă recesiune din istorie. În T2 economia se va contracta cu 30%

Avertisment dur de la Bank of America: SUA a intrat în...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 14:06 8441

Bank of America şi-a redus abrupt estimările legate de creşterea economică globală pentru 2020, întrucât a avertizat că SUA intră în cea mai gravă recesiune din istoria ţării, potrivit FT.

Banca de pe Wall Street estimează că economia globală se va contracta cu 2,7% anul acesta, după ce estimase anterior un declin moderat de 0,3%.

În ceea ce priveşte economia americană, banca estimează trei trimestre consecutive de scădere. Astfel, Bank of America vede economia contractându-se cu 7% în primele trei luni ale anului, urmat de o contracţie de 30% în trimestrul al doilea şi un declin de 1% în T3.

Per total, banca se aşteaptă la un declin total de 10,4% în SUA, generat de pandemia de COVID-19 – reprezentând cea mai gravă recesiune din istorie, de aproape cinci ori mai severă decât perioada de după război.

„Lipsa unui răspuns puternic format din politici coerente pentru a controla răspândirea virusului în pieţele dezvoltate şi în anumite pieţe emergente ne determină să renunţăm la estimarea de creştere economică la nivel global pentru 2020”, a notat Ethan Harris, economist în cadrul Bank of America.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de vineri

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO