Bănci și Asigurări

Banca Italo Romena are un nou director general

Banca Italo Romena are un nou director general

Autor: Ciprian Botea

04.04.2012, 00:00 734

Banca Italo Romena, sucursala locală a grupului italian Veneto Banca, are din această lună un nou director general, Paolo Mariani (foto), venit de la o altă subsidiară a grupului. El îl înlocuieşte pe Giulio Simonelli, care ocupa această poziţie din luna martie a anului trecut. Mariani, 51 de ani, a fost timp de patru ani directorul general al băncii Carifac, membră a grupului Veneto Banca.

El a absolvit Facultatea de drept a universităţii din Macerata şi are o experienţă de două decenii în sectorul bancar. "Mariani aduce cu sine o bogată experienţă acumulată pe segmentele corporate şi private banking", a spus Franco Antiga, preşedintele Italo Romena. Banca se situa la sfârşitul anului pe locul 17 în clasamentul instituţiilor de credit locale, având active de 4,2 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 1,2%.

Italo-Romena este una dintre puţinele bănci care au obţinut profit în mod constant în perioada de criză, rezultatul net de anul trecut fiind de 76,5 milioane de lei (18 mil. euro), conform standardelor locale de contabilitate (RAS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO