Bănci și Asigurări

Banca Italo-Romena si-a dublat profitul la sase luni

19.10.2008, 20:05 46

Banca Italo-Romena, sucursala locala a grupului italian Veneto Banca, a inregistrat o crestere de 98,7% a profitului net in primul semestru, pana la 9,85 milioane de euro.

Soldul creditelor acordate a urcat aproape in acelasi ritm, de la 459 de milioane de euro in iunie trecut la 861 de milioane de euro la sfarsitul primului semestru din acest an, cresterea fiind de 87,8%. In aceeasi perioada, activele bancii au ajuns la 1,25 de miliarde de euro, fata de 725 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Fondurile atrase de banca au inregistrat un avans de 43,9% comparativ cu primul semestru din 2007, pana la 383 de milioane de euro.
"Valorile prezentate in bilantul semestrial atesta dezvoltarea constanta a bancii, ce continua sa isi consolideze pozitia de banca de referinta pentru clientela italiana care investeste in Romania si se afirma in mod progresiv in randurile clientelei romanesti", a declarat Antonio Bianchin, directorul general al Italo-Romena. Italo-Romena este un jucator de talie medie pe piata locala, ocupand la sfarsitul anului trecut locul 19 in topul bancilor.
Banca a deschis recent a saisprezecea agentie, in Baia Mare, continuanu-si astfel planul de extindere teritoriala. Banca este prezenta acum in orase ca Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov, Alba Iulia, Arad, Bacau, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Pitesti si Sibiu. Grupul Veneto Banca este controlat de Veneto Banca Holding, care detine in Italia Veneto Banca, Banca di Bergamo, Banca Popolare di Monza e Brianza, Banca Popolare di Intra si Banca Meridiana. In zona Europei de Est, grupul este prezent, pe langa Romania, in Croatia (Veneto Banka), Republica Moldova (Eximbank) si Albania (BIS).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO