Banca Raiffeisen, prima care a majorat avansul la ipotecare după darea în plată, a revenit după nouă luni asupra deciziei

9 nov 2016 Autor: Anelis Baciu

Numărul băncilor mari cu avans redus a ajuns la şapte. Din top zece, ING, Alpha şi Garanti Bank nu au modificat standardele de creditare.

 
După aproape nouă luni în care a ţinut avansul la credite ipotecare în lei la 35% de teama creşterii riscurilor odată cu intrarea în vigoare a legii dării în plată, Raiffeisen Bank a anunţat reducerea avansului minim până la 20% pentru anu­miţi clienţi. Raiffeisen a fost prima care a ridicat avansul la creditele ipotecare în lu­na ianuarie, adică cu trei luni înainte de intrarea în vigoare a legii privind darea în plată. Avansul minim cerut de Raiffeisen este diferenţiat însă pe oraşe şi localităţi, ceea ce înseamnă că avansul nu scade pentru toţi clienţii.
 
În stabilirea avansului mi­nim Raiffeisen a luat în calcul o serie de indi­catori precum dinamica pieţei imobiliare, con­cen­trarea de proiecte imobiliare din zonă, poten­ţialul de creditare, nevoia de credite etc.
 
Potrivit informaţiilor dis­ponibile pe site-ul băn­cii, 31 de oraşe şi lo­ca­lităţi se încadrează la avansul de 20%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.11.2016

 
Cuvinte cheie:
Raiffeisen
, avans
, plati
, banca
, majorare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide