Bănci și Asigurări

Bancherii au analizat 900.000 de cereri de credit şi au monitorizat un milion de clienţi în două luni

Bancherii au analizat 900.000 de cereri de credit şi au...

Autor: Ciprian Botea

11.03.2014, 00:08 305

Biroul de Credit a eliberat la cererea bancherilor 1,9 milioane de rapoarte despre situaţia clienţilor existenţi şi potenţiali în lunile ianuarie şi februarie, în creştere cu 80% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Aproape jumătate au fost rapoarte eliberate în contul cererilor noi de credite.

Băncile au cerut informaţii despre 878.000 de clienţi poten­ţiali, creşterea faţă de lunile ianuarie şi februarie 2013 fiind de 11%, potrivit datelor furnizate de Biroul de Credit. Aceste cifre indică practic dimensiunea cererii noi de credite, având în vedere că fiecărui client care solicită un împrumut îi este verificată situaţia la Biroul de Credit în procesul de analiză a dosarului.

Restul de un milion de rapoarte au fost solicitate de bănci pentru monitorizarea situaţiei financiare a debitorilor existenţi, o categorie căreia bancherii i-au acordat tot mai multă atenţie în perioada de criză, pe fondul problemelor în creştere cu finanţările neperformante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO