Băncile au ajuns să dea teste de matematică şi logică pentru a „tria“ candidaţii

20 nov 2014 Autor: Corina Mirea

ProCredit Bank, ING, Raiffeisen sau BNR sunt doar câteva dintre instituţiile financiare de pe plan local care îşi „triază” candidaţii cu ajutorul testelor de matematică sau de logică atunci când trebuie să găsească oameni pentru poziţii noi sau joburi rămase vacante.

Cât reprezintă 18% din 4 mil. euro, cum se transformă în numere cu zecimale 0,05% sau exerciţii în care candidaţii sunt puşi să depisteze elemente care nu fac parte dintr-un şir logic sunt instrumente care, în multe cazuri, pot face diferenţa în­tre a avea sau nu un job în sistemul bancar. Aceasta în condiţiile în care înainte de criză băncile nu aveau suficienţi oameni bine pregătiţi pentru a analiza dosarele de credit, ceea ce s-a văzut în volumul mare de neperformante de care multe bănci încă încearcă să scape.

„Noi folosim astfel de teste de ani buni atât pentru joburile din sistemul bancar, dar sunt foarte bune şi în cazul recrutărilor pentru un call-center sau o companie de outsourcing. Vorbim despre joburi unde oamenii se joacă cu multe cifre şi, în plus, o fac la o viteză destul de mare. Nu sunt folosite pentru toate poziţiile, dar în sistemul bancar sunt utilizate, în general, pentru poziţii de back office“, explică Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2014

 
Cuvinte cheie:
Banci
, teste de matematica
, logica
, candidati
, locuri de munca
, bnr
, sistem bancar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide