Bănci și Asigurări

Băncile centrale au fost lovite în plin de scăderea valorii portofoliilor de titluri, ceea ce a provocat pierderi imense. BNR a reuşit să se menţină pe profit. Banca Elveţiei a avut pierderi de 133 miliarde de euro, Banca Ungariei de 1 miliard de euro, în timp ce BNR a avut un profit de 200 de milioane de euro.

Băncile centrale au fost lovite în plin de scăderea...

Autor: Mircea Nica

03.07.2023, 08:30 1493

Băncile centrale au fost lovite în plin de scăderea portofoliilor de titluri de stat, ceea ce a provocat pirederi contabile imense. De exemplu, Banca Centrală Europeană a avut pierderi de 1,6 mld. euro, în timp ce BNR a reuşit să raporteze un profit de 0,2 mld. euro.  

BundesBank, una dintre cele mai puternice bănci centrale din lume, a raportat o pierdere de 0,2 mld. euro, în timp ce banca centrală din Belgia a raportat o pierdere de 0,6 mld. euro. Banca centrală din Ungaria a mers spre o pierdere de 1 mld. euro, în timp ce banca centrală din Austria a ajuns la o pierdere de aproape 2 mld. euro în 2022, iar banca cen­trală din Suedia s-a dus spre o pierdere de 4,7 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO