Bănci și Asigurări

Băncile şi asigurătorii au primit injecţii de capital din străinătate de 200 mil. € în S1

Băncile şi asigurătorii au primit injecţii de capital...

Autor: Anelis Baciu

05.08.2014, 00:08 341

Băncile, companiile de asi­gurări şi firmele de leasing de­­ţinute de grupuri stră­i­ne au consemnat majo­rări de ca­pital de aproape 900 mil. lei (200 mil. euro) în primul semestru, ba­nii fiind utilizaţi în cele mai multe ca­zuri pentru acoperirea pierde­rilor din anii an­teriori sau pentru menţinerea în li­­­mitele legale a indicatorilor de pruden­ţia­li­ta­te, arată datele de la Registrul Comerţului.

Aproximativ 50% din valoarea ma­jorărilor de capital, respectiv echi­va­len­tul a 463 mil. lei (105 mil. euro) au fost aporturi la capitalurile băn­cilor cu ac­ţio­nariat străin, în timp ce alte 363 mil. lei au mers către asigurători.

Nextebank a primit cea mai mare ma­jorare de capital din primele şase luni ale acestui an, circa 400 mil. lei. Capitalul băn­cii a fost majorat atât de vechiul ac­ţio­­nar, grupul ungar MKB, cât şi de noul pro­prietar, fondul de investiţii Axxess Ca­pi­tal. Nextebank a avut pierderi de su­te de milioane de lei în perioada de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO