Bănci și Asigurări

Băncile străine îşi iau ca scut Banca Naţională şi firmele de audit în faţa Guvernului care le cere să plătească impozit real pe profit

Băncile străine îşi iau ca scut Banca Naţională şi...
11.08.2017, 11:50 340

Băncile străine care nu au plătit în ultimii 5 ani impozit pe profit în România cer, prin organizaţia Coaliţia pentru Dezvoltarea României din care fac parte Camere de Comerţ străine şi Ambasade, înfiinţarea unui grup de lucru la care să participe BNR şi societăţile de audit unde să se discute acuzele Guvernului privind neplata integrală a taxelor pe profit.

“Atât Ministerul Finanţelor Publice cât şi reprezentanţii CDR şi cei ai sectorului bancar au considerat benefică şi oportună adresarea către Banca Naţională a României şi către reprezentanţii societăţilor de audit a invitaţiei de a participa la sesiunile de lucru, contribuţiile acestor entităţi fiind esenţiale pentru identificarea unor soluţii viabile, validate de toţi participanţii la piaţă”, au anunţat ieri reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Premierul şi ministrul Finanţelor au declarat că este o situaţie anormală, că băncile nu plătesc un impozit pe profit, că băncile nu sunt Crucea Roşie.

 „Pe uşa lor scrie Bancă, nu Crucea Roşie. (...) Nu mai merge. Domnul ministru de Finanţe a avut o discuţie cu ei, eu am spus şi public că mai suntem răbdători un pic, dar a se înţelege răbdători la nivel de săptămână. Să îşi regândească strategia lor în România. (...) Chit că e secretul bancar,  eu o să îmi asum la un moment dat o să public nişte date. Repet, ştiu că o păţesc, dar o s-o fac. Ca să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, d-aia ne fură. Şi că avem, din 40 de bănci, 20 bune, 19 care îşi revin şi una care continuă să înţeleagă că e mai bună şi mai deşteaptă decât noi, românii. Să vedem, că poate nu e aşa. Nu ştiu cât mă deranjează că ne iau banii, dar parcă prea mă deranjează mai tare că ne consideră naivi că nu ne dăm seama ce fac”, a spus premierul la Antena 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO