Bănci și Asigurări

BCR a închis în ultimul an 45 de sucursale, iar 700 de angajaţi au plecat din bancă

BCR a închis în ultimul an 45 de sucursale, iar 700 de angajaţi au plecat din bancă

Autor: Ciprian Botea

30.10.2012, 12:13 2315

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, a închis în ultimul an 45 de sucursale şi agenţii, în timp ce numărul angajaţilor a scăzut cu 8% în încercarea de a-şi reduce costurile operaţionale şi de a reveni pe profit anul viitor, potrivit datelor publicate de grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al băncii. BCR mai avea la sfârşitul lunii septembrie o reţea teritorială de 622 de unităţi şi 8.537 de salariaţi.

Erste se aşteaptă ca subsidiara locală să reintre pe profit anul viitor pe fondul continuării programului de reducere a costurilor şi în contextul stabilizării ritmului de creştere a creditelor neperformante. Este de aşteptat ca provizioanele de risc să scadă semnificativ anul viitor, potrivit grupului austriac. BCR a înregistrat în trimestrul al treilea cheltuieli cu provizioanele de 857 mil. lei şi a a avut o pierdere netă de 214 mil. lei.

Austriecii afirmă că banca a reuşit să-şi stabilizeze profitul operaţional în trimestrul al treilea pe fondul creşterii veniturilor din dobânzi după şi şi-au bugetat un avans de două cifre al profitului operaţional în 2012. Rezultatul operaţional din trimestrul al treilea s-a ridicat la 618 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO