Bănci și Asigurări

BCR a obţinut profit de 226 mil. euro la nouă luni. Câştigul Erste a fost de 1,18 mld. euro

BCR a obţinut profit de 226 mil. euro la nouă luni....

Autor: Claudia Medrega

07.11.2016, 00:07 647

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primele nouă luni un profit net de 225,9 mil. euro, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor anunţate de banca-mamă Erste.

Evoluţia a fost susţinută de îmbunătăţirea calităţii portofoliului şi mai puţin de activitatea operaţională, având în vedere că venitul operaţional a fost în scădere, cu 8%, la 470 mil. euro, în principal din cauza diminuării câştigurilor din dobânzi. Câştigul BCR a fost influenţat de suma înca­sată din vânzarea acţiunilor Visa Europa, de 24,3 mil. euro.

 BCR a avut a doua cea mai importantă contribuţie la profitul grupului austriac Erste, după subsidiara din Cehia (Ceska sporitelna), care a obţinut la nouă luni un câştig net de 417,2 mil. euro.

Grupul financiar austriac Erste, care controlează BCR, cea mai mare bancă locală, a raportat la nouă luni un profit de 1,18 mld. euro, faţă de 764 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În contextul în care regiunea ECE şi-a menţinut ritmul accelerat de creştere la un nivel peste media din zona euro, toate subsidiarele noastre au performat bine, contribuind la un profit net solid al grupului. Situaţia noastră actuală creează o bază puternică pentru o profitabilitate viitoare solidă, într-un context care se menţine dificil“, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO