Bănci și Asigurări

BCR a primit garanţii pentru încă 1.500 de credite Prima casă

BCR a primit garanţii pentru încă 1.500 de credite...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2014, 00:05 175
BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, a obţinut un plafon suplimentar de garanţii în cadrul programului Prima casă în valoare de 138 mil. lei şi estimează că va acorda peste 1.500 de împrumuturi pentru achiziţia de locuinţe în cadrul programului guvernamental până la sfârşitul anului.
 
„Deşi mai sunt mai puţin de două luni până la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne aşteptăm la o accelerare a numărului de solicitări de credite Prima casă şi de aceea preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat până la sfârşitul acestui an“, a spus Ioana Mihai, şef departament Credite Garantate din cadrul BCR.
 
BCR a acordat circa 5.400 de împrumuturi în a şasea etapă a programului Prima casă, începută în vara anului trecut şi derulată exclusiv în lei, iar de la începutul programului (în 2009) a dat circa 36.700 de credite, în valoare de peste 6,1 mld. lei.
 
Fondurile primite reprezintă o treime din plafonul suplimentar de 400 mil. lei alocat de către Ministerul Finanţelor pentru acordarea de garanţii în cadrul acestei etape a programului. Din aceste garanţii se pot da credite de 800 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO