Bănci și Asigurări

BCR Asigurari a raportat un profit de 3,4 mil. euro in 9 luni

07.12.2008, 18:20 227

BCR Asigurari, una din primele zece companii de pe piata, a obtinut in primele trei trimestre un profit brut de 12,3 milioane de lei (circa 3,4 milioane de euro), de doua ori mai mare decat in tot anul trecut.

Compania a anuntat inca din prima parte a acestui an ca intentioneaza sa isi reorienteze strategia de business si sa reduca activitatea de pe segmentele de asigurari neprofitabile.
"Am promovat afaceri sanatoase, am crescut liniile de business cu costuri mici de administrare si daunalitate scazuta, asigurandu-ne astfel lichiditatea si implicit capacitatea de a onora obligatiile de plata fata de clienti. Consider ca in contextul actual cota de piata nu constituie principalul nostru obiectiv", a declarat Mihai Tecau, directorul general al BCR Asigurari.
Din cauza schimbarii strategiei de business primele brute subscrise de companie au scazut cu 19% in euro in primele noua luni din acest an, pana la 109,1 milioane de euro.
La sfarsitul lunii septembrie, BCR Asigurari era al cincilea jucator din piata asigurarilor generale, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut a ocupat locul trei. Scaderea afacerilor este cauzata in principal de renuntarea la asigurarile de credite, care reprezentau o parte importanta din totalul afacerilor.
Cota de piata a BCR Asigurari a scazut cu trei puncte in primele noua luni, pana la 7,4% (din segmentul asigurarilor generale). Cele mai mari trei companii de pe piata asigurarilor generale sunt Allianz-Tiriac (261 mil. euro la noua luni), Omniasig (252 mil. euro) si Asirom (138,9 mil. euro).
BCR Asigurari este acum in proces de preluare de catre Vienna Insurance Group, odata cu BCR Asigurari de Viata. Valoarea tranzactiei a fost de 244 de milioane de euro. Aceasta preluare a facut parte dintr-o tranzactie mai ampla, la nivel regional, in cadrul careia grupul austriac a cumparat companiile de asigurari pe care le detine Erste, proprietarul BCR, din regiune.
Vienna Insurance mai controleaza Omniasig, Omniasig Life si Asirom, iar recent si-a vandut actiunile la Unita unui alt grup austriac, Uniqa. Grupul este cel mai mare jucator de pe piata locala a asigurarilor.
Alte companii care si-au anuntat rezultatul financiar din primele noua luni sunt Allianz-Tiriac (6 mil. euro net), Omniasig (7,7 mil. euro brut), ING Asigurari de Viata (11,3 mil. euro brut, inclusiv din activitatea de pensii facultative), AIG Life (11,8 mil. euro brut), Astra (360.000 de euro net) si Ardaf (pierdere de 13,9 milioane de euro).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO