Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata, prime de 11 mil. euro in S1

28.08.2007, 17:24 15

BCR Asigurari de Viata a incheiat primul semestru cu afaceri de 36,5 milioane de lei (circa 11 milioane de euro), in crestere cu 112,5% fata de aceeasi perioada din 2006. Activele companiei s-au majorat cu 244%, ajungand la 128,5 milioane de lei (40 de milioane de euro) la sfarsitul lunii iunie.
"Aceasta crestere se circumscrie trendului ascendent pe care compania si l-a propus pentru anul acesta si se datoreaza dezvoltarii retelei teritoriale sustinute de o strategie de marketing si vanzari bine fundamentata", a declarat Florina Vizinteanu, presedintele companiei. BCR Asigurari de Viata a fost infiintata la sfarsitul anului 2005, cand a preluat portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari.
In luna iunie BCR Asigurari de Viata a inceput sa vanda pensii facultative, fondul administrat de companie avand acum 191 de participanti si active de aproape 13.000 de lei (4.000 de euro), potrivit ultimelor date ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Alte companii care vand pensii facultative sunt ING, Allianz-Tiriac Pensii Private si Aviva .
Grupul BCR este prezent si pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), compania care va administra fonduri de pensii fiind autorizata recent de Comisia de Pensii Private.
Si compania de asigurari generale a grupului, BCR Asigurari, si-a dublat afacerile in primul semestru, la 109 milioane de euro (345 de milioane de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO