Bănci și Asigurări

BCR ia 75 mil. € de la BEI pentru finantarea firmelor mici

11.01.2010, 23:08 21

BCR, cea mai mare banca de pe piata, a contractat la sfarsitullui decembrie un imprumut de 75 mil. euro de la Banca Europeana deInvestitii (BEI) pentru finantarea sectorului intreprinderilor micisi mijlocii (IMM), au anuntat reprezentantii bancii.

Valoarea maxima a unui credit acordat prin acest program este de12,5 milioane de euro, costul total al unui proiect eligibil fiindde maximum 25 mil. euro. Domeniile finantate cu precadere suntagricultura, turismul si serviciile, dar si industria prelucratoaresau cea alimentara.

Imprumutul obtinut la sfarsitul lunii decembrie a fost solicitatde catre BCR inca din aprilie anul trecut. Alte doua banci localeau primit recent imprumuturi de la BEI pentru finantareaproiectelor din sectorul IMM. Piraeus Bank si Alpha Bank au semnatla sfarsitul lunii decembrie acordurile cu institutia europeanapentru a primi fiecare cate 50 mil. euro.

Imprumuturile acordate din banii Bancii Europene de Investitiipot reprezenta inclusiv cofinantari ale unor proiecte sustinute dinfonduri europene. Peste 75% din proiectele finantate dinprecedentele imprumuturi de la BEI au beneficiat si de fondurieuropene, potrivit datelor bancii.

"Conditiile imprumuturilor BEI-BCR functioneaza ca instrumentecare sprijina in mod real dezvoltarea sustenabila a IMM-urilor",spune Ramona Ivan, directorul executiv al Directiei InstitutiiFinanciare Internationale din BCR. BCR are in portofoliul declienti circa 40% din IMM-urile din Romania (firme cu mai putin de250 de angajati), iar in ultimii zece ani a finantat peste 9.500 deproiecte prin parteneriatele incheiate cu BEI, BERD sau IFC,divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO