Bănci și Asigurări

BCR renunta la Novaci, agentia cu fraude

01.12.2004, 00:00 72



Actionarii Bancii Comerciale Romane vor discuta, in 21 decembrie, propunerea de desfiintare a agentiei bancii din localitatea Novaci, judetul Gorj, unde sunt analizate de Parchetul National Anticoruptie (PNA) presupuse fraude de aproximativ 800 de miliarde de lei.



Desi a mai inchis doua agentii in ultima perioada, banca deruleaza un program de extindere a retelei teritoriale, care totalizeaza in prezent 310 unitati.



In cazul Novaci, PNA instrumenteaza dosarul respectiv de circa doi ani. Potrivit Parchetului National Anticoruptie, mai multe persoane, oameni de afaceri si fosti functionari ai BCR Novaci, ar fi creat un prejudiciu de circa 800 de miliarde de lei prin acordarea ilegala a unor credite.



Fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, fostul sef al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, fostul patron de la Rarora SRL Ramnicu-Valcea, Ion Marin si fostul administrator de la Foraj Sonde SA Targu-Carbunesti, Ion Nicolae, sunt cercetati in stare de arest preventiv de circa un an si jumatate.



In acelasi dosar, pe langa cei patru directori arestati preventiv, sunt cercetati in stare de libertate mai multi fosti functionari ai bancii.



Procesul care se deruleaza la Targu-Jiu a fost suspendat la inceputul lunii octombrie, dupa ce avocatii inculpatilor arestati preventiv au invocat neconstitutionalitatea unor articole din Legea 78/2000, privind sanctionarea faptelor de coruptie.



Instanta de la Targu-Jiu asteapta clarificari de la Curtea Constitutionala, singura decizie pe care o poate lua intre timp fiind doar de a prelungi sau nu mandatele de arestare preventiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO