Bănci și Asigurări

Bloomberg: Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, are în vedere vânzarea First Bank în România; tranzacţia este estimată la 150 mil.euro

Bloomberg: Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de...

Autor: Roxana Rosu

24.01.2023, 11:41 3057

Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, intenţionează să vândă First Bank, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Bloomberg.

JC Flowers a colaborat cu Société Générale pentru a identifica potenţiali cumpărători. Potrivit surselor citate, First Bank ar fi evaluată într-o eventuală tranzacţie la circa 150 milioane de euro. 

Grupul italian UniCredit a avut în ultimele săptămâni discuţii preliminare cu JC Flowers, dar a decis să nu depună o ofertă, spun o parte din surse. 

În aceste condiţii, fondul de investiţii american ar putea aborda noi cumpărători potenţiali în perioada următoare. 

Americanii de la J.C. Flowers au preluat Piraeus la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 au rebranduit banca în First Bank. J.C. Flowers a plătit pentru Piraeus aproximativ 35 mil. euro. Ulterior, în 2019, fondul american a cumpărat şi sucursala locală a grupului israelian Leumi. 

În 2021, First Bank a obţinut un profit de 57,1 mil. lei după ce pentru anul 2020 raportase o pierdere de 70,7 mil. lei. Veniturile operaţionale nete ale băncii au crescut anul trecut cu 7% faţă de 2020, atingând valoarea de 354 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO