Bănci și Asigurări

BNP Lease, finantari de 11,5 mil. euro pentru agricultura

07.07.2009, 13:57 28

BNP Paribas Lease, compania de leasing financiar a grupului francez BNP Paribas, a acordat anul trecut finantari de 11,5 milioane de euro, toate fiind destinate echipamentelor din sectorul agricol. Compania si-a inceput activitatea in iunie anul trecut.

"Agricultura este primul sector pe care am intrat, iar in 2010-2011 intentionam sa acordam finantari si pentru alte piete. Nu cautam cota de piata si volume, ne concentram pe profitabilitate si parteneriate echilibrate cu clientii nostri", a declarat Phillipe Chabert, directorul general al BNP Paribas Lease Romania.
Grupul francez mai detine pe piata locala companiile Arval (leasing operational), Cardif (asigurari de viata), Cetelem (cea mai mare companie din credite de consum) si BNP Paribas Real Estate (in domeniul imobiliar).
Chabert nu a precizat valoarea finantarilor acordate de companie in prima jumatate a acestui an, spunand doar ca "suntem in target cu ceea ce ne-am propus sa facem". Valoarea atinsa de companie la sfarsitul lui 2008 depaseste estimarile initiale, de 10 milioane de euro.
Piata de leasing a inregistrat anul trecut prima scadere, pe fondul prabusirii vanzarilor de masini si a blocajului de pe piata imobiliara, dupa ce in anii anteriori a avut cresteri de 40-60%.
In 2008 piata a coborat cu 3%, pana la 4,8 miliarde de euro, iar in primul trimestru din acest an valoarea totala a finantarilor acordate de companiile de leasing a scazut cu 75%, pana la aproximativ
360 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO