Bănci și Asigurări

BNR are în vedere rezervarea de zboruri pentru Braşov, deşi oraşul nu are aeroport

BNR are în vedere rezervarea de zboruri pentru Braşov,...

Autor: Ioan Dornescu

12.03.2014, 15:06 597

"Ca regulă generală, demnitarii/salariaţii/delegaţii autoritaţii contractante efectuează deplasări prin cele mai rapide şi mai economice mijloace de călătorie raportate la natura şi urgenţa deplasării. În componenţa unei delegaţii pot exista atât membri care au statut de demnitar şi dreptul de a călători la clasa business, cât şi personal ce nu are acest statut şi călătoreşte la clasa economic. Ca regulă, membrii unei delegaţii se deplasează către destinaţie cu aceeaşi aeronavă, cu excepţia situaţiilor în care se solicită în mod expres contrariul în cuprinsul invitaţiei de participare la reofertare", se arată în Caietul de sarcini.

Într-o anexă a documentului sunt prezentate drept destinaţii orientative interne oraşele Constanţa, Braşov şi Cluj, în vreme ce Frankfurt, Bruxelles şi Viena sunt notate ca posibile destinaţii internaţionale.

Aeroportul Internaţional Braşov este în prezent în construcţie la Ghimbav, la o distanţă de 12 km de oraş. Proiectul a fost anunţat de mai multe ori în ultimii ani, însă lucrările au fost amânate în lipsa finanţării.

Serviciile de transport aerian ofertate (rezervarea şi emiterea de bilete de avion) vor fi asigurate prin intermediul companiilor aeriene care au curse regulate (cu sau fără escală), iar emiterea biletelor se va realiza de regulă în sistemul IATA.

"Rezervarea low cost nu este acceptată decât la solicitarea explicită a autoritaţii contractante", potrivit documentului citat.

Pentru serviciile furnizate prin contractele subsecvente care le sunt atribuite, firmele selectate vor furniza, pe cheltuiala proprie, un serviciu de asistenţă pentru pasageri, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptamână.

Acordul-cadru va fi încheiat cu minim trei furnizori, iar valoarea estimată a serviciilor achiziţionate pe durata de trei ani a acestuia este cuprinsă între 7,5 milioane lei şi 11,5 milioane lei, fără TVA.

Serviciile vor fi finanţate din fonduri proprii, urmând să fie atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 25 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO