Bănci și Asigurări

BNR: Noi nu mai putem să investim în Arena Centrală de tenis, de la arenele BNR. Statul trebuie să vină cu un alt proprietar care să preia modernizarea

BNR: Noi nu mai putem să investim în Arena Centrală de...
17.04.2016, 14:55 4062

Banca Naţională a României spune că nu mai poate să investească în Arenele BNR, în special pe Arena Centrală, conform regulilor europene şi cere statului să schimbe proprietarul, astfel încât să se dea posibilitatea modernizării arenei de tenis.

“În anul 2007, Banca Naţională a României a devenit membră a Sistemului European al Băncilor Centrale, moment de la care,în conformitate cu legislaţia în vigoare, Banca Naţională a României nu mai poate investi decât în clădiri care sunt utilizate pentru susţinerea derulării activităţii sale.

În acest context, având în vedere că Banca Naţională a României se află în imposibilitatea de a asigura reabilitarea şi modernizarea arenei centrale de tenis, a fost iniţiat procesul de transfer al proprietăţii, în condiţiile legii, si au fost facute demersuri in acest sens, către instituţiile abilitate ale statului, care au posibilitatea de a realiza atât reabilitarea cât şi modernizarea arenei de tenis, “ a declarat Mugur  Şteţ, director adjunct  BNR - Centrul de Perfectionare Profesionala si Activitati Sociale.

"Puţină istorie. În anul 1946, Banca Naţională a României a cumpărat de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti proprietatea pe care se află în prezent complexul de tenis cunoscut publicului sub numele de Arenele BNR.

După 1989, aşa cum era firesc, Banca Naţională a României a reintrat în posesia proprietăţii de drept.

Trebuie menţionat faptul că Nicolae Ceauşescu dorea demolarea acestui club, aşa cum dorea demolarea intregului cartier Cotroceni, ceea ce a dus la sistarea oricăror investiţii de întreţinere şi dezvoltare.

La momentul reluării posesiei, BNR a găsit un maidan în loc de parc, pe care se aflau zeci de câini fără stăpân şi care necesita investiţii importante pentru reabilitare.

Aceste investiţii au fost făcute. Aici se află în prezent unul dintre cele mai frumoase parcuri verzi din Bucureşti, iar Arenele BNR au îndeplinit standardele impuse de organizaţiile internaţionale din lumea tenisului (Federaţia Internaţională de Tenis, ATP, WTA) pentru organizarea competiţiilor din circuitul internaţional – Cupa Davis, Cupa Federaţiei, turneele ATP si turneele WTA, care s-au desfaşurat neîntrerupt timp de 25 de ani.

În anul 2007, Banca Naţională a României a devenit membră a Sistemului European al Băncilor Centrale, moment de la care,în conformitate cu legislaţia în vigoare, Banca Naţională a României nu mai poate investi decât în clădiri care sunt utilizate pentru susţinerea derulării activităţii sale."

În fiecare an, BNR este criticată pentru că nu modernizează arena central, unde se desfăşoară jocurile de tenis de la turneul deţinut de Ion Ţiriac şi organizat de Bogdan Enoiu, şeful agenţiei de publicitate McCann Erickson

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO