Bănci și Asigurări

Braţul de investiţii financiare al Volskbank caută clienţi la Bucureşti

Autor: Liviu Chiru

23.02.2011, 23:42 49

Austriecii de la Volksbank AG, care deţin a opta bancă localădupă activele totale, în­cear­că să găsească clienţi la Bucureştipentru divizia specializată în oferirea de produse sofisticate deinvestiţii, Volksbank In­vestments.

"Am observat că există deja un interes pe piaţa româneascăpentru produse structurate, dar mai ales din partea investitorilorsofisticaţi. Ne aşteptăm însă ca pe termen mediu să se dezvolte opiaţă dinamică a certificatelor şi în România, la fel ca înAustria", spune Mark Beke, responsabil cu vân­zările pentru Româniaşi Ungaria în cadrul Volksbank Investments. El spune că în Austria,dar şi pe pieţe emergente precum Slovacia, Polonia sau Ungaria, nudoar investitorii sofisticaţi, ci şi clienţii de retail au începutsă plaseze fonduri în produse structurate. Volksbank Investmentscaută clienţi pe plan local pentru început în rândul companiilor deasigurări, fondurilor de investiţii şi băncilor, fără să utilizezecanalul de distribuţie al reţelei Volksbank România. GrupulVolksbank, care s-a confruntat cu dificultăţi financiare,în­cear­că să vândă operaţiunile de retail din afara Austriei.

Pe piaţa locală şi BCR încearcă să vândă produse sofisticate deinvestiţii - de la depozite structurate până la certificate curandamentul legat de evoluţia unor indexuri bursieri - clienteleide retail.

Austriecii vor fi asistaţi pe plan local de consultanţiifinanciari de la Bergmann&Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO