Bănci și Asigurări

BRD taie din dobânzile la depozitele în lei, dar plăteşte mai mult pentru a atrage euro

BRD taie din dobânzile la depozitele în lei, dar plăteşte mai mult pentru a atrage euro

Autor: Ciprian Botea

17.04.2012, 00:00 995

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, a redus începând de luna aceasta cu până la 0,65 puncte procentuale dobânzile la depozitele în lei şi plăteşte între 5,1% pe an la scadenţa de o lună şi 6,25% pe an pentru sumele depuse pe 12 luni.

Banca plăteşte dobânzi cu un sfert de punct procentual peste nivelul standard clienţilor care deţin un pachet de cont curent Clasic sau Select, în timp ce pensionarii care au optat pentru virarea veniturilor în contul curent deschis la BNR primesc dobânzi mai mari cu o jumătate de punct procentual. În schimb, BRD a majorat dobânzile plătite la depozitele în euro cu până la 0,75 puncte procentuale, acestea situându-se acum în intervalul 2,5%-3,75% pe an.

Dobânda maximă de 3,75% pe an este plătită pentru depozitele cu scadenţa la 12 luni. Mai multe bănci au redus în ultima perioadă dobânzile plătite pentru a atrage lei de la clienţi pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii pe piaţă, dar bancherii se bat în continuare cu dobânzi mari pentru a atrage depozite în euro pentru că obţin mai greu finanţare de la băncile-mamă.

Şi la dolari, dobânda a fost majorată cu până la un punct procentual şi banca plăteşte acum o dobândă maximă de 3% pe an pentru a atrage resurse pe 12 luni. Bonificaţia a rămas însă la 1,5% pe an la depozitele cu scadenţa la o lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO