Bănci și Asigurări

Care sunt cele mai slab creditate judeţe la finalul lunii aprilie 2021. Covasna conduce clasamentul, urmat de Caraş-Severin şi Giurgiu

Care sunt cele mai slab creditate judeţe la finalul...

Autor: Mircea Nica

22.06.2021, 18:30 216

♦ Comparativ cu luna aprilie a anului 2020, Covasna, cel mai slab finanţat judeţ de către bănci, atât pe zona de retail, cât şi pe corporate, în lei şi valută, a depăşit pragul de 1 mld. lei. Judeţul Giurgiu, al treilea judeţ din clasamentul celor mai slab finanţate judeţe a înregistrat al doilea cel mai mare ritm de creştere a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, la finalul lunii aprilie 2021.

Covasna, judeţul cu cel mai mic sold al credi­te­lor populaţiei şi com­paniilor, în lei şi valută, de la finalul lunii aprilie 2021, conduce clasamentul, mutând ştafeta celui mai mic sold al finan­ţărilor pe retail şi corporate, în lei şi va­lută, la peste 1 mld. lei, potrivit datelor BNR. Astfel, judeţul Covasna a înregistrat o creştere a soldului de peste 9%, până la 1,02 mld. lei la fina­lul lunii aprilie 2021, comparativ cu soldul de la finalul lunii aprilie 2020.

Soldul total al cre­ditelor pe zona de re­tail şi corpo­rate, în lei şi valută, la fi­nalul lunii aprilie 2021 a ajuns la 285,9 mld. lei, cu 8,2% mai mult faţă de sol­dul de la fi­na­lul aceleiaşi pe­ri­oa­de a anului tre­cut. Prin ur­ma­re, pon­de­rea ju­de­ţului Covasna din sol­dul total al credi­te­lor pe retail şi corporate, în lei şi valută, se află la un nivel de 0,36%. Comparativ cu Bucureşti-Ilfov, care este cel mai finanţat judeţ, cu un sold al creditelor populaţiei şi com­paniilor, în lei şi valută, la finalul lunii aprilie 2021 de 113,78 mld. lei, având o pon­dere de 39,8% din sol­dul total, se remarcă de­cala­jul finanţărilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO