Bănci și Asigurări

Care sunt managerii din asigurari care si-au schimbat jobul in 2008

29.12.2008, 00:00 53

Mai mult de zece companii de asigurari, adica un sfert din totalul celor care activeaza pe piata locala, au trecut anul acesta prin schimbari la nivel de middle sau top management. Printre acesti asiguratori se numara ING, Asiban, BT Asigurari, Generali, FATA, Interamerican, Unita, Aviva, Clal, Astra si AIG Romania.

La ING, cel mai mare asigurator de viata, conducerea a fost preluata in aceasta toamna de Cornelia Coman, deoarece olandezul Bram Boon a fost numit director general al unei companii a grupului din Grecia. Tot de la ING a plecat directorul financiar, Emilia Bunea, care a ramas in acelasi grup, fiind numita la conducerea ING Fond de Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii (pilonul II) de pe piata.

Si Asiban a trecut printr-o schimbare la nivel de top management. Dupa achizitia asiguratorului de catre grupul francez Groupama cu 350 de milioane de euro, cea mai mare tranzatie de pe piata locala a asigurarilor, directorul general Dumitru Ceraceanu si directorii generali adjuncti au plecat din companie. Unul dintre acestia, Ileana Horvath, este acum presedinte al directoratului la Unita. Initial, director general la Unita fusese numit in urma cu o luna Radu Vasilescu, fostul sef al ING Pensii, insa la scurt timp dupa preluarea functiei el a ajuns pe postul de director regional al grupului austriac Uniqa, proprietarul Unita.

Uniqa a recrutat anul acesta si un director de marketing cu atributii la nivel regional: Gabriela Rusu, care a ocupat aceeasi pozitie in cadrul Astra, companie la care Uniqa detine 27% din actiuni. Un alt manager al austriecilor cu atributii la nivel regional este Corina Cucoli, fost director de bancassurance si parteneriate la Aviva.

O alta companie care si-a schimbat directorul general este BT Asigurari, cumparata de Groupama la sfarsitul anului trecut. Cateva luni mai tarziu, francezii l-au pus la conducerea asiguratorului pe Denis Rousset, care l-a inlocuit de Constantin Jeican. Companiile Groupama vor fuziona pana la sfarsitul anului viitor, noua entitate urmand sa fie condusa de Rousset.
Si la Generali a avut loc o schimbare de director general: in locul lui Tudor Moldovan a fost numita Marie Kovarova, de origine ceha. Moldovan a preluat responsabilitati ale holdingului Generali PPF la nivel regional. O alta companie a acestui holding pe piata locala este FATA Asigurari, al carei director general, Anghel Burghila, a fost recrutat de Euroins (fosta Asitrans) pe postul de director de asigurari agricole, iar in locul lui a venit Fanel Plopeanu, fostul sef al Omniasig Life.

La Interamerican au avut loc mai multe schimbari la nivel de middle management. Compania are din acest an un nou director comercial, pe Shaun Russel, care a venit in locul Sinzianei Maioreanu, in prezent director general la Signa Iduna. De asemenea, functia de director de operatiuni a fost preluata de Carmen Radu, fosta sefa a KD Pensii (cel mai mic fond de pensii de pe piata), iar cea de director de resurse umane de Mihaela Manatu.

De asemenea, de la AIG Romania a plecat Adrian Jurubita, director general adjunct si property&energy manager, inlocuit de Mihaela Grigorescu, iar la Clal a fost schimbata intreaga echipa de conducere, pozitia de director general fiind ocupata acum de Valentin Tuca, fostul sef al brokerului Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO