Bănci și Asigurări

Carpatica Asig afirmă că şi-a acoperit mai bine riscurile de catastrofă

Carpatica Asig afirmă că şi-a acoperit mai bine...

Autor: Ciprian Botea

27.02.2014, 20:18 334

Carpatica Asig, compania deţinută de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, arestat preventiv într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional pentru protejarea intereselor propriei companii de asigurări, afirmă că şi-a majorat anul acesta cu 33% acoperirea riscurilor din contracte de tip property, prin contracte plasate la reasigurători mari precum Partner Re, Aspen RE, Scor şi Sirius. Compania nu a precizat care este valoarea contractului de reasigurare.

Conform ultimelor date disponibile, primele cedate în reasigurare pe segmentul property (care include în cea mai mare parte asigurări de locuinţe) în perioada ianuarie-septembrie 2013 s-au ridicat la 11 milioane de lei. Primele subscrise în aceeaşi perioadă au fost de 25 milioane de lei. Abia anul trecut compania a început să-şi reasigure mai mult din riscurile asumate pe property, în trecut fiind una dintre companiile cu cel mai mic grad de cedare în reasigurare.

Totuşi, Carpatica Asig are o expunere mică pe asigurări de locuinţe, cea mai mare parte a businessului provenind din asigurări auto obligatorii (RCA). Veniturile din poliţe RCA s-au ridicat la 305 milioane de lei după primele nouă luni de anul trecut. Compania a avut în trecut probleme cu numărul mare de clienţi nemulţumiţi de gestionarea dosarelor de daună. Oficialii companiei spun însă că anul trecut plângerile formulate de clienţi au scăzut cu 21%, dar procurorii DNA suspectează că această scădere este una artificială, numărul real al reclamaţiilor fiind mai mare decât cel din statistici.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO