Bănci și Asigurări

Ce dobânzi oferă băncile pentru credite de consum. Dobânzile pentru un credit de nevoi personale încep de la 6,45% şi ajung până la 17,49%

Ce dobânzi oferă băncile pentru credite de consum....

Autor: Mircea Nica

25.02.2022, 22:48 4232

♦ Dobânda pe care băncile o oferă la creditele de consum diferă în funcţie de opţiunile pe care le accesează clientul, precum virarea venitului sau optarea pentru o asigurare de viaţă ♦ Pe baza datelor colectate de comparatorul online de servicii financiare Conso, cele mai mici dobânzi la un credit de nevoi personale îl oferă BRD, Banca Transilvania şi Garanti BBVA, în timp ce la polul opus, UniCredit, Raiffeisen şi ING au dobânzi de peste 10%.

Dobânzile oferite de bănci la creditele de consum încep de la 6,45% şi pot ajunge până la 17,49%, în funcţie de opţiunile pe care clienţii le accesează, dar şi a anumitor criterii care ţin de politica băncii şi de bilanţul fiecărei bănci.

Aurelian Dochia, analist economic, a explicat pentru ZF că sunt cazuri în care băncile încearcă să atragă mai mulţi clienţi prin forţarea dobânzii la un nivel mai mic.

„Sunt mai multe explicaţii. Fiecare bancă are politica ei. Cred că sunt cazuri în care băncile încearcă să atragă mai mulţi clienţi prin forţarea dobânzii la un nivel mai mic. Sunt bănci care au un bilanţ mai puternic, în sensul că au un raport foarte bun de credite şi depozite şi atunci încearcă să plaseze mai multe credite, în timp ce altele care nu stau aşa bine, devin mai scumpe la creditare. Poate că există şi diferenţe între profilul de risc al clienţilor cărora se adreseză diferite bănci“, a spus Aurelian Dochia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO