Bănci și Asigurări

CEC Bank permite retragerile contactless la peste 550 de bancomate din reţea, urmând ca numărul acestora să crească la aproape 900 în perioada următoare

CEC Bank permite retragerile contactless la peste 550 de...

Autor: Cristina Bellu

19.09.2022, 11:13 308

CEC Bank anunţă că a implementat retragerile contactless la peste 550 de bancomate şi multifuncţionale de plată din reţea, soluţie prin care clienţii pot retrage bani de pe card direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless. 

”Digitalizarea este viitorul, iar soluţiile care ne fac viaţa mai uşoară se bucură de o adopţie rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenţi de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet şi Apple Pay - şi-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe telefon - şi numărul de utilizatori este în continuă creştere”, spune Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank. 

Funcţionalităţile contactless sunt disponibile atât pentru clienţii CEC Bank, cât şi pentru utilizatorii de carduri emise de alte bănci care permit realizarea de tranzacţii contactless la alte bancomate decât cele din reţeaua proprie. 

Tipurile de operaţiuni ce pot fi efectuate contactless la bancomatele CEC Bank sunt: retrageri de numerar, interogări de sold, generarea de mini-extrase de cont sau plata facturilor, iar la multifuncţionalele de plată (MFM-uri) se pot realiza şi retrageri şi depuneri în euro, precum şi schimburi valutare. Pentru anumite tipuri de operaţiuni, cum ar fi activarea cardului sau personalizarea PIN-ului, din motive de siguranţă, este necesară în continuare prezentarea cardului fizic. 

Operaţiunile contactless la bancomate şi multifuncţionale de plată CEC Bank pot fi realizate cu cardul fizic, cu telefonul -  folosind aplicaţiile de tip portofel digital Apple Pay sau GPay, sau cu ceasuri smart (Garmin Pay, Fitbit Pay). 

În prezent, peste 550 de bancomate şi multifuncţionale de plată CEC Bank permit realizarea de operaţiuni contactless, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare la circa 900. 

Începând cu a doua jumătate a anului 2020, CEC Bank a demarat un amplu proces de modernizarea a întregii flote de bancomate şi multifuncţionale de plată - care permit clienţilor băncii şi operaţiuni de depunere-retrage în euro, pe lângă lei, dar şi schimburi valutare. În prezent, reţeaua CEC Bank include peste 1.300 de bancomate, din care peste 850 de generaţie nouă. 

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO