Bănci și Asigurări

Cetelem si-a bugetat sa dea imprumuturi de 140 mil. euro

09.05.2006, 00:00 23

Cetelem Romania (fosta Credisson), societate financiara nebancara detinuta de divizia specializata a grupului financiar BNP Paribas, si-a bugetat pentru anul acesta acordarea de credite noi de aproximativ 140 de milioane de euro, cu aproape 40% mai mult decat in 2005.

Dezvoltarea afacerilor va fi sustinuta de lansarea de noi produse, dar si de extinderea retelei de distributie, spune Daniel Boaje, director general adjunct al firmei.

"In primele trei luni ale anului am acordat credite de 30 de milioane de euro, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ne-am propus sa mentinem acest ritm de crestere pentru intregul an", a spus Boaje. Anul trecut societatea a acordat credite noi de 100 mil. euro, ducand soldul total al finantarilor la 300 de milioane de euro, avand o cota de piata, dupa propriile calcule, de 20%. Compania a acordat, de la infiintare, peste un milion de credite.

In perioada urmatoare, Cetelem va introduce in portofoliul sau, pe langa creditele pentru achizitii de bunuri de consum, finantari auto si de nevoi personale, precum si carduri de credit.

Cetelem Romania este fosta Credisson, companie infiintata in urma cu trei ani de fondul olandez de investitii Oresa Ventures si omul de afaceri Florin Andronescu. Anul trecut, Cetelem, divizia specializata in finantari de consum a grupului francez BNP Paribas, a achizitionat integral compania, iar schimbarea numelui are menirea de a sublinia apartenenta la grup.

Francezii au adus la conducerea firmei un nou director, Philippe Foursy, 52 de ani, care in ultimii trei ani a condus operatiunile filialei din Grecia a grupului. El spune ca Cetelem nu va lucra cu un numar mare de expati, grupul preferand sa lase la conducerea operatiunilor de pe piata locala vechea echipa. Principalul obiectiv va fi asigurarea unei cresteri durabile, spune Foursy, cu tinerea sub control a tendintei de supraindatorare a clientilor. Oficialii companiei spun ca in prezent ponderea creditelor neperformante este scazuta.

De la preluarea de catre francezi, societatea a implementat o serie de proiecte, vizand atat sistemele informatice, cat si reteaua de distributie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO