Bănci și Asigurări

Cine a auditat situaţiile financiare pe anul trecut ale asigurătorilor: KPMG a fost ales de cei mulţi asigurători mari

Cine a auditat situaţiile financiare pe anul trecut ale...

Autor: Anelis Baciu

22.07.2016, 00:05 460
KPMG a auditat cele mai multe companii de asigurări din top zece anul trecut, verificând situaţiile financiare pentru trei asigurători, respectiv Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom. Numele KPMG este cunoscut însă în piaţa asigurărilor, în special pentru implicarea, din poziţia de administrator special şi lichidator, în falimentul Astra Asigurări, unul dintre cei mai mari asigurători locali.
 
Ceilalţi asigurători din aşa numitul Big 4, EY şi PwC, au au­di­tat câte două companii mari de asigurări fiecare, în timp ce Deloitte şi-a pus ştampila doar pe situaţiile financiare ale unui asigurător mare - Euroins. EY a verificat situaţiile financiare ale NN Asigurări şi Generali, în timp ce PwC a fost auditorul Groupama şi Uniqa.
 
Spre deosebire de bănci, unde cele mai mari instituţii de credit au fost auditate exclusiv de companiile din Big 4, în cazul auditului asigu­rătorilor mari şi-au făcut loc şi firme din liga a doua, mai puţin cunoscute. De exemplu, situaţiile financiare ale City Insurance au fost auditate de firma 3B Expert Audit, în timp ce în cazul Carpatica Asig auditorul a fost Mazars.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO