Bănci și Asigurări

Citibank are board nou, aprobat de BNR

Citibank are board nou, aprobat de BNR

Shahmir Khaliq, 36 de ani, se afla la conducerea filialei locale a Citibank de la inceputul anului trecut

22.02.2007, 17:56 199

Banca Nationala a aprobat componenta noului board al Citibank Romania, format din sase membri in frunte cu Shahmir Khaliq, 36 de ani, Citi Country Officer si director general al bancii conform autorizatiei primite de la BNR.
Khaliq a preluat conducerea bancii la inceputul anului trecut, insa abia acum a primit aprobarea de la banca centrala. El este singurul expat din boardul Citibank Romania.
Ca directori generali adjuncti au fost confirmati Adela Radulescu, director de operatiuni si tehnologie, Cristela Georgescu, director global transactions services, Corina Motoc, director financiar, si Florin Petrescu, director de resurse umane.
Victor Andrei, fostul sef al Trezoreriei bancii, continua sa detina pozitia de membru al boardului si sa-l consilieze pe Shahmir in domeniu, precum si in probleme care tin de relatia cu BNR. Andrei este si presedintele Asociatiei Pietelor Financiare din Romania.
Toti cei patru adjuncti care au primit aprobarea BNR au o indelunga experienta in filiala locala a grupului american infiintata in 1996. Adela Radulescu, 35 de ani, lucreaza la Citibank Romania chiar din 1996 si este director de operatiuni din 2003. De asemenea, Cristela Georgescu, 36 de ani, este in banca de peste zece ani. Corina Motoc, 43 de ani, este de zece ani directorul financiar al Citibank Romania, in timp ce Florin Petrescu, 31 de ani, este director de resurse umane din 2002, avand o experienta de opt ani in banca.
Shahmir Khaliq lucreaza pentru Citigroup din 1991 si este specializat pe zona Corporate & Investment Banking, care reprezinta practic miezul afacerilor din Romania. Khaliq a animat strategia de extindere organica a operatiunilor, mai ales pe zona creditelor de consum prin reteaua CitiFinancial.
Anul trecut, Citibank Romania a continuat sa piarda din cota de piata dupa active, de la 1,9% in 2005 la 1,4% la sfarsitul lui 2006 potrivit datelor raportate la BNR. In aceste conditii a coborat de pe locul 12 pe 15 in topul bancilor locale. Activele inregistrate in decembrie 2006 insumau 719 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2005, dupa ce pe parcursul anului banca a raportat chiar o scadere neta a activelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO