Bănci și Asigurări

City Insurance: Investim 5 mil. euro in dezvoltare

04.10.2005, 18:35 78

Actionarul majoritar al City Insurance, societatea italiana de investitii Puglia Cauzioni, va investi, pana in 2007, 5 milioane de euro in dezvoltarea companiei, obiectivul asiguratorului fiind obtinerea pozitiei de lider pe piata asigurarilor de asistenta turistica.

Puglia Cauzioni a mai achizitionat 19% din actiunile companiei de asigurari City Insurance, dupa ce, in luna martie a acestui an, a cumparat un pachet de 51% din titluri. Actiunile au fost cumparate de la agentiile de turism Happy Tour, Olimpica si Cron Tour, iar valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Restul actionariatului este format din persoane fizice si juridice din domeniul turismului, care detin fiecare sub 3% din titlurile societatii. City Insurance si-a majorat capitalul social la 2 milioane de euro, de la 420.000 de euro, iar pana in 2007 capitalul va creste la 5 milioane de euro.

Puglia Cauzioni are un capital social de 5 milioane de euro si desfasoara activitati in domeniul cautiunilor si a garantiilor, fiind prezenta si in Austria.

Societatea de investitii isi motiveaza achizitia din Romania prin potentialul de dezvoltare al pietei asigurarilor. "In acest an, ne asteptam la o crestere de 45% a pietei fata de 2004, deci la un volum al subscrierilor de circa 1,1 miliarde de euro", a declarat Mariano Ceresa, presedintele Consiliului de Administratie al City Insurance. Un alt motiv pentru care a fost preluat pachetul majoritar al City Insurance este intentia de a dezvolta afacerile asiguratorului pe ramura asigurarilor de credite si garantii. Asiguratorul a introdus in portofoliu sau aceste polite in luna august si, pana in prezent, a subscris pe acest segment prime brute de circa 60.000 de euro (213.000 de lei).

Pentru 2005, compania vizeaza prime brute subscrise de 1,5 milioane de euro (peste 5,3 milioane de lei), dublu fata de 2004, din care o treime din asigurari de credite si garantii. City Insurance incheie astfel de polite pentru clienti corporate, majoritatea fiind societati italiene cu activitati in Romania. Puglia Cauzioni estimeaza ca, in 2006, asigurarile de credite si garantii vor constitui 40% din portofoliul City Insurance. Oficialii societatii italiene au declarat ca sunt interesati sa investeasca si pe piata asigurarilor de viata.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, City Insurance va deschide filiale in Italia, Austria si Germania. "Am initiat deja procesul pentru inregistrarea marcii City Insurance in toata lumea", a declarat Federico Borgia, membru al CA. "De asemenea, pana la sfarsitul anului, vom obtine certificarea ISO 9001", a mai spus el.

Activitatea City Insurance, companie de asigurari generale fondata in 1998, se bazeaza in principal pe asigurarile de asistenta turistica in strainatate. In 2004, compania s-a clasat pe a treia pozitie pe aceasta piata, avand o cota de 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO