Bănci și Asigurări

Clienţii rămân reticenţi să se îndatoreze: doar 84.000 de cereri de credite mari în februarie

Clienţii rămân reticenţi să se îndatoreze: doar...

Autor: Ciprian Botea

16.04.2014, 00:06 192
Cererea de credite de valori mari a crescut cu aproximativ 2.000 de aplicaţii în luna februarie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, băncile solicitând la Centrala Riscului de Credit (CRC) numai 84.000 de rapoarte pentru a afla informaţii despre clienţii potenţiali.
 
Faţă de luna ianuarie din acest an numărul solicitărilor de credite a fost mai mare cu aproape 5.000 de cereri. Totuşi, faţă de media lunară a anului trecut scăderea este de aproape 7%. Spre comparaţie, în vara anului trecut cererile depăşiseră 100.000 de solicitări.
 
Băncile verifică fiecare client în procesul de aprobare a dosarului de credit, astfel că numărul interogărilor reflectă îndeaproape cererea reală de credite. Spre comparaţie, în perioada de vârf băncile solicitau şi un milion de rapoarte de credit la CRC - organismul specializat al BNR care colectează date despre creditele mai mari de 20.000 de lei acordate companiilor şi populaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO