Bănci și Asigurări

Coloşii bancari germani ar putea fi decapitaţi

Coloşii bancari germani ar putea fi decapitaţi

Autor: Catalina Apostoiu

15.09.2017, 00:04 600

Acţionari importanţi ai celor mai mari bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, s-au arătat recent ne­mul­ţumiţi de modul în care sunt conduse operaţiunile acestora.

Unii dintre cei mai mari acţionari ai celei mai mari bănci germane, Deutsche Bank, l-au criticat pe CEO-ul acesteia, John Cryan, pentru eşeful înregistrat în a îmbunătăţi suficient operaţiunile instituţiei. Şi investitorul qatarez este rezervat în privinţa lui Cryan, scrie Handelsblatt.

În cazul celei de-a doua mari bănci germane, Com­mer­zbank, un acţionar activist a criticat dur perfor­manţa modestă a diviziei de online banking a acesteia, ce­rând schimbări de mana­ge­ment şi reduceri de cos­turi. Părerile Commerz­bank şi ale unui investitor lon­donez al acesteia cu privire la performanţele înregis­tra­te în ultima vreme de divizia de online banking a celei de-a doua mari bănci germane sunt diferite. În cadrul unei scrisori redactate pe un ton foarte dur obţinute de publicaţia Handelsblatt, investitorul activist Petrus Advisers spune că divizia de online banking a Commerzbank, Comdirect, care are aproximativ o cincime din acţiuni deţinute de către public, ar trebui să facă mult mai mulţi bani. În scrisoarea respectivă, adresată CEO-ului Martin Zielke, investitorul londonez cere înlocuirea managementului şi a membrilor boardului diviziei, acesta plângându-se că actualii membri nu înţeleg bankingul online.

Scrisoarea, semnată de Klaus Umek, managing partner, şi Till Ufnagel, partener, este redactată pe un ton foarte deschis. Commezbank este considerată ìun acţionar dominant care duce lipsă de idei inteligenteî.

Petrus spune că deţine 1% din acţiunile diviziei de banking online a Commerzbank, fiind astfel al doilea mare acţionar al Comdirect, cu mult în urma Commerzbank, ce controlează 82% din acţiuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO