Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări de viaţă au plătit despăgubiri de circa 1,1 mld. lei în 9 luni/2023, în scădere cu 10%. NN Asigurări de Viaţă conduce topul despăgubirilor, urmat de BCR Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Companiile de asigurări de viaţă au plătit...

Autor: Mircea Nica

26.03.2024, 17:00 80

♦ NN Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life continuă să plătească cumulat peste 60% din totalul despăgubirilor la nivelul întregii pieţe a asigurărilor de viaţă, adică 750 mil. lei ♦ Schimbări în topul despăgubirilor s-au înregistrat la mijlocul clasamentului, respectiv Signal Iduna, care a urcat o poziţie pe locul 4, astfel că BRD a coborât pe 5, iar Asirom a ajuns pe locul 6, în timp ce Allianz-Ţiriac a coborât pe 7.

Asigurătorii care activează pe zona asigurărilor de viaţă au ajuns la sfârşitul primelor nouă luni din 2023 la o valoare a despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de viaţă de circa 1,1 mld. lei însemnând circa 19,3% din valoarea totală de peste 5,6 mld. lei, potrivit celor mai recente date publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pri­vind evoluţia pieţei asigurărilor din primele nouă luni din 2023.

Despăgubirile plătite pe zona asi­gurărilor de viaţă în primele nouă luni din 2023 au fost în scădere cu circa 10% faţă de 9 luni/2022. Com­pa­rativ, pe zona asigurărilor generale evoluţia a fost ascendentă, valoarea des­păgubirilor plătite depăşind 4,6 mld. lei la finalul lunii septembrie 2023, în creştere cu circa 6,4% faţă de nivelul din 9 luni/2022.

În ceea ce priveşte cei mai mari jucători din zona asigurărilor de viaţă în funcţie de despăgubirile plătite în primele nouă luni din 2023, NN Asi­gurări de Viaţă con­duce to­pul, cu o va­loare a des­pă­gu­biri­lor plă­tite de 425 mil. lei, în creş­te­re cu 3,4% faţă de 9 luni/2022. După plata despă­gu­­bi­rilor, compania a rămas cu aproxi­ma­tiv 323 mil. lei, su­mă pe care a tre­buit să o gestio­ne­ze în ve­derea a­co­pe­ririi re­zer­ve­lor tehnice, ceda­rea în rea­si­gurare şi cheltu­ielile adminis­trative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO