Bănci și Asigurări

Credex, IFN-ul grupului Altex, primeşte autorizaţia BNR ca instituţie de plată, urmând să adauge în portofoliul de servicii şi cardurile de credit

Traian Baicu, Directorul General al Credex IFN

Traian Baicu, Directorul General al Credex IFN

Autor: Cristina Bellu

24.08.2023, 16:56 284

Credex IFN, instituţie financiară nebancară parte din grupul Altex, liderul pieţei locale de electro-IT, anunţă obţinerea autorizaţiei de la BNR pentru a opera ca instituţie de plată.

Astfel, instituţia financară nebancară va putea adăuga şi emiterea de carduri de credit la portofoliul existent, care în acest moment cuprinde credite de nevoi personale şi credite de consum.

“Autorizaţia obţinută reprezintă un pas semnificativ în evoluţia Credex IFN şi în dezvoltarea serviciilor financiare oferite clienţilor noştri. Cardurile de credit pe care le vom putea emite reprezintă o modalitate suplimentară prin care putem să ne ajutăm clienţii să îşi atingă obiectivele financiare şi să gestioneze mai eficient banii lor", spune Traian Baicu, Directorul General al Credex IFN.

Potrivit acestuia, cardurile de credit Credex IFN vor fi disponibile şi în format virtual, oferind acces la fonduri prin intermediul dispozitivelor NFC, într-un proces 100% digital.

Anul trecut, valoarea creditelor noi acordate pentru nevoi personale şi bunuri de consum a depăşit 298 de milioane de lei, echivalentul a 60 de milioane de euro.

Credex IFN este unul dintre finanţatorii preferaţi pentru cumpărături în rate atât în reţeaua de magazine fizice Altex şi Media Galaxy, cât şi pe platformele lor online.

Instituţia este membră ALB România, principala asociaţie profesională din România pentru industriile de leasing financiar şi credit de consum.

Credex acordă credite cu sume până la 50.000 lei, cu o perioadă de rambursare de la 2 luni şi până la maximum 5 ani, persoanelor fizice prin intermediul comercianţilor parteneri, prin Credex Broker, prin platforma site-ului Credex IFN şi prin intermediul Aplicaţiei Mobile Credex.

De la înfiinţare, în 2018, Credex IFN a finanţat credite în valoare de peste 100 de milioane de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO